۳۰ تیر ۱۳۸۹، ۹:۳۵

بررسی تیم‌های حاضر در گوانگژو/

بحران جودو در دوران آماده‎سازی و بازسازی / پولی واریز نشده است

بحران جودو در دوران آماده‎سازی و بازسازی / پولی واریز نشده است

برنامه‏های آماده‎سازی فدراسیون جودو برای حضور در بازی‏های آسیایی چین در حالی اجرا می‎شود که این رشته به دلیل برخی تغییرات داخلی و خارجی محکوم به تحمل بحران‎های ناشی از شرایط جدید و کنار آمدن با دوران سخت بازسازی است.

به گزارش خبرنگار مهر، فدراسیون جودو که سال‎ها با ریاست محمد درخشان و عبدالجلیل رضوی اداره می‏شد در ماه‏های پایانی سال گذشته در یک مجمع پرحاشیه که آرش میراسماعیلی را به آن راه ندادند، علیرضا امینی را به عنوان رئیس جدید خود شناخت. البته امینی از اردیبهشت ماه سال گذشته سرپرست فدراسیون جودو بود اما به هر حال رسمی شدن مدیریت وی به نوعی آخرین تحول و جابه جایی این فدراسیون در سال گذشته به حساب می‏آمد.

اما سال 89 با یک جابه جایی بزرگ دیگر برای جودو آغاز شد. محمود میران به خاطر کسب نتایج ضعیف و شکست تیم ملی در رقابت‏های گزینشی المپیک در تونس برکنار شد و محمدرضا حاج یوسف زاده که سال‎ها مسئولیت تیم‏های ملی در رده‏های سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان را بر عهده داشت، با حفظ سمت مدیرفنی، به جای وی سرمربی تیم ملی شد.

این تغییرات و جابه جایی‎ها که همزمان با بسیاری دیگر از اتفاقات کوچک و بزرگ پرحاشیه در جودو روی داد، جامعه بزرگ این رشته را در دوره‏ای از بازسازی قرار داده است. این در حالی است که ورزشکاران این رشته مسابقات جهانی (شهریورماه - ژاپن) و بازی‏های آسیایی را در پیش دارند. پس چاره‏ای نیست جز توجه همزمان به دوران بازسازی و آماده سازی که بحران جودو را موجب شده است.

این دیدگاه بهمن فکرت ناظر کمیته ملی المپیک در فدراسیون جودو است که از نزدیک شاهد اوضاع و احوال این رشته است. وی در این مورد به خبرنگار مهر گفت: تغییرات مدیریتی در فدراسیون و تیم ملی، جودو در دوره‎ای از بازسازی قرار داده است. مدیران جدید که در قالب رئیس و سرمربی به کار گماشته شده‎اند در عاقبت به خیری جودو در این دوران نقش زیادی دارند.

فکرت تصریح کرد: بخشی از این بازسازی مربوط به آماده سازی ملی پوشان برای بازی‏های آسیایی می‏شود. اینکه در این شرایط ورزشکاران باید به آمادگی مورد نظر دست یابند تنها یک طرف قضیه است. طرف دیگر اوضاع را بحرانی‏تر می‏کند.

ناظر کمیته ملی المپیک با یادآوری اینکه تیم‏های ورزشی پس از گذر از دوران آمادگی جسمانی، آمادگی تاکتیکی را آغاز می‌کنند، خاطرنشان کرد: اما سرمربی تیم ملی به دلیل نداشتن فرصت کافی مجبور است به طور همزمان این کارها را انجام دهد. ضمن اینکه از این پس باید به مقررات جدید داوری که تمرینات قبلی مغایرت دارد هم توجه داشته شود. یعنی شیوه تمرینات تغییر کند. درغیر این صورت اگر هم ملی پوشان کاملا آماده شوند به داوری می‎بازند.

"طبق قوانین جدید داوری اگر جودوکاری برای شروع فن با دست خود به پای حریف حمله کند، مرتکب خطا شده و از مسابقه اخراج می‏شود." وی ضمن اشاره به این مطلب تاکید: حال آنکه انجام این حرکت عادت ورزشکاران ماست که باید فراموش شود. همه این مسائل دوران کاملا بحرانی را برای جودو ایجاد کرده است. خصوصا اینکه هنوز بودجه کافی هم به این رشته تعلق نگرفته است.

فکرت تاکید کرد: 4 میلیارد و 200 یا 300 میلیون تومان کل بودجه امسال فدراسیون جودو است که بخش کمی از آن به صورت علی الحساب پرداخت شده است. اما هنوز اعتبارات تیم ملی نرسیده است. ضمن اینکه بودجه ویژه بازی‎های آسیایی هم در اختیارمان گذاشته نشده است. نبود بودجه همه مشکلات را تشدید کرده است.

با وجود همه مشکلات و بحران‎هایی که بهمن فکرت به عنوان ناظر کمیته ملی المپیک در فدراسیون جودو از آنها یاد می‎کند، وی همچنان امیدوار به کسب مدال ورزشکاران این رشته در بازی‏های آسیایی 2010 است.

وی اظهارداشت: احتمال می‏دهم بتوانیم درهر یک از بخش‎های سبک وزن، سنگین وزن و اوزان وسط صاحب یک مدال شویم. یعنی کسب سه مدال درگوانگژو دور از ذهن نیست.

ناظر کمیته ملی المپیک همچنین از برگزاری مسابقات انتخابی در تاریخ دوم مردادماه خبر داد و گفت: شرط اعزام به بازی‎های آسیایی حضور در این مسابقات است. حتی وحید سرلک که در هلند به سر می‏برد و محمدرضا رودکی هم برای آسیایی شدن باید در این مسابقات شرکت داشته باشند. این مصوبه کمیته فنی است.

کد خبر 1118589

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha